Z dziejów Zakładów Mięsnych w Kępnie
Na zorganizowanej wystawie, pt. "Z dziejów Zakładów Mięsnych w Kępnie" pracownicy jak i goście mogli powspominać sobie za sprawą starych fotografii czasy świetności przedsiębiorstwa. Poznać zarys historyczny informujący, że zakłady mięsne w Kępnie przy ul. Młyńskiej 4 utworzono w 1927 r. Do czasów II wojny światowej była to bekoniarnia, która zajmowała się eksportem bekonu na rynek angielski. Firma została upaństwowiona w 1948 r., później stała się częścią Wojewódzkiego Przedsiębiorstwa Przemysłu Mięsnego w Poznaniu, a następnie podlegała pod Zakłady Mięsne w Krotoszynie. Zakład usamodzielnił się w 1991 r. i zmienił nazwę na Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego w Kępnie.
Firma prowadziła zarówno sprzedaż hurtową, jak i detaliczną. Mięso i wyroby wędliniarskie były sprzedawane w sklepach firmowych w Kępnie, Wrocławiu, Sycowie oraz Wieruszowie. Z powodzeniem promowano kępińskie mięso, przetwory mięsne oraz wędliny na targach polskich oraz międzynarodowych. Przedsiębiorstwo było laureatem wielu konkursów, np. w Poznaniu na targach POLAGRA oraz w Marszewie.
W latach 90. XX wieku zakład został sprywatyzowany. W przedsiębiorstwie pracowało ponad 200 osób. Zakłady Mięsne w Kępnie zakończyły działalność w 2005r.
Na wystawie zaprezentowane były również zdjęcia z produkcji, rozbudowy zakładu, spotkania dyrekcji z producentami żywca bekonowego oraz pamiątkowe zdjęcie pracowników.